Raadslid opgepakt voor het lekken van informatie

De politie heeft een raadslid uit Den Bosch aangehouden voor het lekken van vertrouwelijke informatie over de voordracht van de nieuwe burgemeester van Den Bosch.
Ruim anderhalve maand geleden meldde het Brabants Dagblad dat burgemeester Rianne Donders van Roermond één van de sollicitanten was.

Opmerkelijk
Dat was opmerkelijk omdat daaruit bleek dat Donders al na ruim twee jaar burgemeesterschap in Roermond probeerde elders aan de bak te komen. Donders werd uiteindelijk tweede op de voordracht van de vertrouwenscommissie.

Eenmansfractie
Het betreffende raadslid is Sjef van Creij. Hij werd in alle vroegte van zijn bed gelicht. De 55-jarige Van Creij zit als eenmansfractie in de gemeenteraad. Ook is hij een bekend gezicht in zijn woonplaats Rosmalen dat sinds een herindeling in 1996 bij Den Bosch hoort. Van Crey was vorig jaar Prins Carnaval in Rosmalen.


Onderzoek
Justitie besloot in juli het lek over de burgemeestersbenoeming te onderzoeken op verzoek van de commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Wim van de Donk. Van Creij maakte deel uit van de vertrouwenscommissie die de nieuwe burgemeester selecteerde.

Het verdachte raadslid zit vast voor verhoor en mag vooralsnog alleen contact hebben met zijn advocaat.