Promotieclub 'verbijsterd' over besluit om te stoppen

© Rijkswaterstaat/Harry van Reeken
Connect Limburg is 'verbijsterd' over het besluit van het Limburgs Parlement om plotseling de stekker te trekken uit de organisatie die Limburg internationaal op de kaart moest zetten.
In een schriftelijke verklaring zegt directeur Conny Moonen dat dit verstrekkende besluit is genomen zonder enig inhoudelijk debat over de 'gerealiseerde toegevoegde waarde, opgebouwde netwerken, gerealiseerde verbindingen en talrijke succesvolle projecten met positieve impact'.

Inspanningen

Volgens haar doet het besluit ook geen recht aan de inspanningen van Connect Limburg en de vele bedrijven, organisaties, instellingen en netwerken die met de organisatie verbonden zijn. Zij wijst ook op de goede evaluatie van een onafhankelijk bureau eind 2015. Dat het grote publiek minder bekend is met Connect Limburg, noemt directeur Moonen logisch.
"Want onze opdracht was om Limburg als aantrekkelijke regio onder de aandacht te brengen via zakelijke netwerken en niet via publieksgerichte reclamecampagnes", aldus Moonen. Ze zegt verder dat Connect Limburg "zich gesterkt voelt door de vele reacties uit het bedrijfsleven" op het besluit van het Limburgs Parlement om de organisatie op te heffen.

Gevolgen

De komende weken wordt bekeken wat de gevolgen zijn voor de medewerkers van Connect Limburg, lopende projecten en overige zaken, zo meldt directeur Moonen.
Het is de bedoeling dat de provincie de promotie van Limburg zelf gaat uitvoeren. In het voorjaar van 2018 moet daarvoor een plan op tafel liggen.