1Lunch: Schutter fietsaanslag van bed gelicht

* Stro voor Hulsberg zorgt voor chaos op A2* Rieu wilde optreden in Noord-Korea* Groen licht voor fusie Heerlen-Landgraaf
Verkeerschaos op A2
Door een brandende vrachtwagen met stro bij Eindhoven stond het urenlang vast op de A2 richting het zuiden. Het voertuig dat in brand vloog, was op weg naar het Nederlands Kampioenschap tweespan in Hulsberg. De organisatie van het paardrij-evenement moet nu halsoverkop op zoek naar nieuw stro om het parcours af te bakenen. Lees hier meer.
© SQ Vision Mediaprodukties
Rieu wilde naar Noord-Korea
Globetrotter André Rieu is bijna overal geweest, maar Noord-Korea stond nog op zijn bucketlist. Hij zou Noord- en Zuid-Koreanen graag "in vrede met elkaar willen laten walsen" op de muziek van zijn Johan Strauss Orkest. Zijn zoon wierp een hengeltje uit, maar het communistische land hapte niet toe. Later deze week is de vioolvirtuoos dichter bij huis te zien. Hij start donderdagavond met zijn inmiddels traditionele reeks Vrijthofconcerten in Maastricht. Lees hier meer.
Verdachte van 'fietsaanslag' opgepakt
De politie heeft woensdagochtend een 40-jarige man van zijn bed gelicht in verband met een schietpartij in Kerkrade, op 25 april van dit jaar. Deze man uit Landgraaf zou vanuit zijn auto op een fietser hebben geschoten, die daarbij zwaargewond raakte. Lees hier meer.
Pony's verrassen politie Ittervoort
Het moet een gek gezicht zijn geweest: een groep pony's die door de straten van Ittervoort marcheert. Woensdagochtend trof de politie de loslopende dieren aan in de Amerikastraat, waarop het een zoektocht is gestart naar de eigenaar van de club. Lees hier meer.
© Facebook / Politie Weert-Nederweert
Landgraaf vangt bot bij rechter
In haar nietsontziende strijd voor zelfstandigheid heeft de gemeente Landgraaf vandaag een gevoelige nederlaag geleden. De gemeente had de rechter gevraagd om de fusie met Heerlen onrechtmatig te verklaren, omdat die van bovenop wordt opgelegd. Maar die eis heeft de rechter nu afgewezen. De beslissing wordt morgen door de politiek genomen. Lees hier meer.

Kerkrade verstopt bouwplaatsen

Eens in de vier jaar staat Kerkrade in het teken van het Wereld Muziek Concours. Duizenden bezoekers trekken komende weken voor het blaasmuziekfestival naar de stad. Maar een flink deel van het centrum is nog een grote bouwput. Spandoeken moeten ervoor zorgen dat de bouwplaatsen niet uit de toon vallen. Lees hier meer.