Eerste deelnemers staan DNA af in zaak-Nicky Verstappen

© L1
Het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak rond de dood van Nicky Verstappen is zaterdag om 10:00 uur van start gegaan.
In totaal zijn er zes locaties waar DNA wordt afgenomen. De eerste deelnemer meldde zich bij het afnamepunt in Heibloem. Bij de locatie aan de Heigank in Landgraaf was het al gelijk druk. Daar werd een extra DNA-straat geopend waar mannen langs moeten lopen om hun wangslijm af te geven.
(video: de eerste deelnemer meldde zich op de locatie in Heibloem)

Media

Op de locatie in Heibloem was er veel mediabelangstelling. Burgemeester Verhoeven van Leudal liet eerder weten media-aandacht bij de DNA-afname niet op prijs te stellen.

Wangslijm

Onlangs ontvingen 21.500 mannen een oproep om hun wangslijm af te staan in het grootste DNA-verwantschapsonderzoek ooit. Het gaat dan vooral om mannen uit de regio Heibloem, Brunssum, Heerlen en Landgraaf. Het is voor politie en justitie de laatste strohalm om de dader te vinden.

Familie of verwanten

Op de locaties staan agenten klaar om het DNA te verzamelen. Bij het onderzoek wordt niet gezocht naar een één-op-één match, maar naar familie of verwanten van de eigenaar van het DNA dat bij Nicky werd gevonden.

Brunssummerheide

Nick Verstappen verdween in augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Een dag na de verdwijning werd hij in de buurt van het zomerkamp dood gevonden. Een dader werd ondanks jarenlang en uitgebreid onderzoek nooit gepakt.