Zes aanhoudingen bij wedstrijd MVV- Roda JC

© 1Limburg
De politie heeft donderdagavond bij de voetbalwedstrijd tussen MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade zes aanhoudingen verricht.
De relschoppers werden opgepakt voor mishandeling, het bedreigen van een agent, het bezit van vuurwerk of het niet voldoen aan het noodbevel.

Aanhoudingen
Bij de toegangscontrole voor de wedstrijd werd bij een man zwaar vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen en de man is aangehouden. Daarnaast werden na de wedstrijd twee mannen aangehouden voor mishandeling en één man voor het bedreigen van een politieagent. Twee anderen zijn aangehouden vanwege het dragen van gezichtsbedekking, terwijl dit volgens het afgekondigde noodbevel in het gebied verboden was.

Onderzoek

In de rust van de wedstrijd betraden meerdere personen het veld en zorgden voor ongeregeldheden in het stadion. Naar aanleiding hiervan zijn de politie en de beide clubs gestart met een onderzoek om te achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk zijn. Voor het onderzoek worden onder andere camerabeelden opgevraagd. Daarnaast roept de politie slachtoffers en getuigen op om zich te melden.