Politie trekt wapen bij wilde achtervolging door Heerlen

© Fer Traugott
In Heerlen is een wilde achtervolging geëindigd in een woonwijk, waarbij de politie verschillende waarschuwingsschoten heeft gelost.
Een automobilist negeerde donderdagavond een stopteken van de politie. In de vluchtpoging raakten de auto en een politiewagen elkaar, waarna agenten de achtervolging hebben ingezet. Of er sprake is van het bewust rammen van de politieauto, wordt nog onderzocht.

Voetpad
De vluchtroute voerde onder meer over een voetpad en de auto reed ook deels tegen het verkeer in. De vluchtpoging kwam tot een einde op de Seelenstraat. Daar sprongen twee verdachten uit de wagen.

Geraakt
Agenten grepen naar hun dienstwapen om hen tot stoppen te dwingen. De waarschuwingsschoten maakten geen indruk. De twee sloegen direct op de vlucht, waarbij een van hen werd geraakt door een onopvallende politieauto. Volgens de politie droeg de man donkere kleding, waardoor de agenten hem te laat zagen. De man raakte lichtgewond en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
Een politiewagen raakte tijdens de achtervolging beschadigd. © Nifoma

Zoekactie

Na een zoekactie heeft de politie de andere verdachte ook opgepakt. In de auto werd een flink geldbedrag en drugs gevonden. Over de identiteit van de verdachten kan de politie nog geen mededelingen doen.

In de wijk was na het incident veel politie op de been.
In de Heerlense wijk Zeswegen is veel politie op de been na de achtervolging. © Track '88