Ook derde verdachte Spa vecht tegen uitlevering

De begrafenis van de doodgeschoten politieman
De 38-jarige Mark van den B., verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in het Belgische Spa waarbij een politieman werd gedood, verzet zich tegen zijn uitlevering.
?Volgens Van den B. was hij 'op het verkeerde moment op de verkeerde plaats' en heeft hij geen rol gehad in het dodelijke geweld.

Uitleveringsverzoek
Vrijdag verweerde Van den B. zich voor de internationale rechtshulpkamer van de rechtbank in Amsterdam, dat het Belgische uitleveringsverzoek behandelt. Eerder op de dag verzette verdachte Cyril T. uit Schinnen zich daar eveneens tegen, op dezelfde gronden als Van den B. Beide mannen zeggen onschuldig te zijn. De agent zou zijn doodgeschoten door de broer van Cyril, Yvo T.

Broer Yvo T. verzet zich tegen uitlevering: 'Was akkefietje'

Formule 1
De schietpartij deed zich voor in de nacht van 25 op 26 augustus. Yvo T. kon de ochtend na het het geweld worden opgepakt en zit in België vast. De twee broers waren samen met een vriend in Spa vanwege de Formule 1-race dat weekend.

Onderzoek
De Belgische justitie is nog volop bezig met het onderzoek en wil Van den B. en Cyril T. kunnen horen. Zij zijn beiden verdachte in de zaak. De Belgen willen onder meer antwoord op de vraag waarom zij in zijn gevlucht. De twee mannen hebben zich in Nederland bij de politie gemeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!