Rechter: lid carnavalsclub terecht uit vereniging gezet

© iStock
CV Baeker Pottentaote heeft in april 2015 terecht een lid uit de vereniging gezet. Dat heeft de civiele rechter besloten.
Een opgestoken middelvinger naar een collega, een ‘ijsbeentje’ en overmatig drankgebruik. Dat zijn in april 2015 genoeg redenen voor CV Baeker Pottentaote om een lid van de Raad van Elf te royeren.

Geroyeerde carnavalist

Ook eisen de Pottentaote twee medailles, een steek en een ceremoniestok terug. Het geroyeerde carnavalist wil maar één ding: weer lid zijn van de vereniging. Als de laatste stelt dat daar geen sprake van kan zijn, volgt een gang naar de rechter.

Onrechtmatig besluit

Een dwangsom tot 100.000 euro hangt de CV boven het hoofd. Er is volgens het voormalige lid sprake van een onrechtmatig besluit. Dat werd genomen tijdens een ingelaste vergadering en stond niet op de agenda. Het voormalige lid was naar eigen zeggen daarom niet aanwezig.

Lidmaatschap opgezegd

Dat gold voor meer leden. Van de 13 leden tellende raad van elf zegden enkelen hun lidmaatschap op. Uiteindelijk waren er zes leden over die vóór een royement stemden. Notulen bleken niet correct.

Ceremoniestok

Een schoonheidsprijs verdient de gang van zaken niet, vindt de rechter. Maar het besluit houdt wél stand. Mede omdat het voormalige lid naliet om bij zijn vereniging in beroep te gaan tegen zijn royement. De steek mag de ex-Pottentaot houden: hij telde daarvoor al 222 euro neer. Ook de ceremoniestok wordt door de rechter gezien als persoonlijk eigendom.

Proceskosten

Dat geldt niet voor de medailles Raad van Elf en Grote Kebejjer. Die moeten binnen een week terug naar de CV. Bij weigering kan dat tot 1000 euro gaan kosten. Ook moet het voormalige lid de proceskosten van de Pottentaote voldoen: 1771 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!