1Lunch: De winterjas kan voor even de kast in

© iStock
* Verkeerschaos door meerdere ongelukken* Schoolkind bijna verdronken in zwembad* Uitspraak in misbruikzaak Defensie

Verkeerschaos door meerdere ongelukken

Geen goed begin van de week. Op de A2 tussen Eindhoven en Maastricht stonden maandagmorgen in beide richtingen lange files. Dit kwam doordat er op verschillende plaatsen op de snelweg ongelukken waren gebeurd. Lees hier meer.
Schoolkind bijna verdronken in zwembad
Een elfjarige jongen is vanmorgen door het oog van de naald gekropen in zwembad De Bronspot in Brunssum. Tijdens een ochtendje zwemmen met school was hij in het diepe gesprongen, al was hem dat verboden omdat hij geen zwemdiploma heeft. Toen hij uit het water kwam was hij al buiten bewustzijn, maar dankzij goed werk van de badmeesters kwam hij weer bij kennis. Lees hier meer.
© iStock
De winterjas kan voor even de kast in
Goed nieuws! De herfst kent ook zijn milde momenten. Zondag kan het kwik zelfs oplopen tot zo'n 23 graden, verwacht Meteo Limburg. Maar we moeten nog wel even geduld hebben. Maandag begint in Zuid-Limburg mistig met af en toe (mot)regen. De drie dagen erna worden echt herfstachtig, met een stevige wind en (veel) regen. Lees hier meer.

Trouwring terug bij rechtmatige eigenaar
De gouden trouwring die zaterdag bij een carwash in Heerlen werd gevonden, is weer terug bij de rechtmatige eigenaar. Via Facebook werd een oproep geplaatst in de hoop de eigenaar te vinden. Lees hier meer.

© iStock

Uitspraak in misbruikzaak Defensie

De rechtbank doet vanmiddag uitspraak in een geval van seksueel misbruik op de kazerne in Vredepeel. In oktober belandde een vrouw na een feestje in bed bij een collega. Daarbij zou de man haar onzedelijk hebben betast. Twee andere militairen maakten er foto's en filmpjes van. Tegen de verdachte eist justitie nu anderhalf jaar cel. Lees hier het eerdere bericht over de zaak.