Explosie in zonnestudio: duizend euro voor gouden tip

© iStock
De eigenaren van een zonnestudio in Brunssum zijn vorige week opgeschrikt door een explosie en een poging tot inbraak. Ze hebben een beloning van duizend euro uitgeloofd voor de gouden tip.
Via Facebook zijn de eigenaren een zoektocht gestart naar de dader of daders van de poging tot inbraak. Ze reppen in de betreffende post niet over een explosie, maar de politie stelt dat daarvan wel degelijk sprake was.

Kleine explosie
Een woordvoerster van de politie bevestigt desgevraagd dat er een 'kleine explosie' is ontstaan in het pand aan de Rumpenerstraat. Dat gebeurde vorige week, in de nacht van dinsdag op woensdag. "Het leidde tot een brand", vervolgt de woordvoerster. Of de daders een klein explosief of een bom naar binnen hebben gegooid, kan de politie nog niet bevestigen. "De oorzaak is nog onbekend."

Porsche gestolen
In alle rumoer werd er die nacht ook een Porsche gestolen. Ook dat wordt door de politie bevestigd. Of de auto eigendom was van de eigenaren van de zonnestudio, is onbekend. De politie is nog altijd op zoek naar getuigen van zowel de explosie als de diefstal van de auto.

De eigenaren van de zonnestudio hebben niet gereageerd op verschillende toenaderingspogingen.
=68.ARB7Z-uBVTrWYMz6Q2-JTLvqks8QIahfrEJbOk15qvLFLpYjyroGtWPz88n29QwWz5yg-UPaLUaGUWbT4M3BPTIzrMvrg7R_QqK-GMcvsV576kZfTE742ULcc9OGtwQlKVZOb-VFDbTQYZ2pqmbdvtcDpLzwTlVLTprOR7kTgtiBTuarbR37DTsy4eakBrHx1bMm4eJA-2gl0OoVLCkdZ7Vt1k_RFsn3jxACuk0npdPvthtdKOGOnimpDbW34n3w2Y9IlLModp2K58DJb10ZporG8DD-oIzmEaP8v0wZZhCWWUok_SfO3FGnlo9HNK0gfGnqkgVpPejF7zhk1OzLoPCHdw&__tn__=-R]

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!