Politici Limburgs gemutst tijdens Prinsjesdag

© iStock
Diverse hoedjes van Limburgse makelij passeren dinsdag de revue in Den Haag tijdens Prinsjesdag.
Zo zal de vrouw van staatssecretaris Raymond Knops een creatie uit deze provincie dragen en is de kans groot dat ook minister Kajsa Ollongren Limburgs gemutst is.

'Bescheiden hoedje'

Hoedenmaakster Carina van 't Hof uit Arcen had de eervolle taak om een hoed voor de vrouw van Raymond Knops te creëren. Het resultaat is een zogenaamde Hatinator, een bescheiden hoedje. Dit is volgens de hoedenmaakster tegen de trend van dit jaar. "Het gaat goed met ons land en daarom denk ik dat de hoeden groter en uitbundiger zullen zijn dan voorgaande jaren", vertelt Van ’t Hof tegen Omroep Venlo.

Hoedje Ollongren

Ook bij ID Hats in Voerendaal kijken ze vol spanning uit naar Prinsjesdag. Niemand minder dan minister Kajsa Ollongren heeft maar liefst twee hoedjes bij de hoedendesigner uitgekozen. "Het is niet zeker of ze één van de hoedjes gaat dragen, want dat kan op het laatste moment nog veranderen, maar we hopen er natuurlijk wel op", aldus eigenaar Jos Verhoeven. Als Ollongren een hoed uit Voerendaal draagt, is dat een hoedje van Bronté, het eigen merk van Verhoeven en zijn vrouw.
Ook andere leden van de Tweede Kamer hebben een creatie bij de hoedenmakers in Arcen en Voerendaal besteld, maar wie dat zijn, is niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!