André Kuipers voor de klas in Weert

© iStock
Zo'n 1600 basisschoolkinderen in Weert krijgen maandag en dinsdag een speciale les over de wetenschap van niemand minder dan André Kuipers.
De ruimtevaarder probeert de kinderen warm te krijgen voor techniek en hen bewust te maken van luchtvervuiling.

Ruimteles

Kuipers heeft al twee keer vanuit de ruimte de aarde mogen bewonderen en gezien hoe kwetsbaar de planeet is. Deze ervaringen wil hij met de kinderen delen in een speciale ruimteles door het heelal. Zo krijgen zij op een toegankelijke manier te zien wat er op de aarde gebeurd en leren zij hoe zij met nieuwe technieken en maatregelen hun steentje kunnen bijdragen aan het behoud van de planeet.

Dagelijks leven

Eén ding is volgens Kuipers helder: ruimtevaart wordt in het dagelijks leven door iedereen gebruikt. Denk maar eens aan bellen, navigatie in de auto, het weerbericht op de tv. Daarnaast wordt vanuit de ruimte de aarde geobserveerd en kunnen problemen als luchtvervuiling, ontbossing, dijkbewaking en opwarming van de aarde in de gaten gehouden worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!