Provincie steekt tonnen in belevingscentrum voor gevaar

© iStock
De provincie trekt 315.000 euro subsidie uit voor de realisatie van een belevingscentrum voor de gevaren op het gebied van gezondheid en veiligheid in Venlo.
Deze zogeheten Risk Factory richt zich met name op leerlingen van basisscholen en op senioren. Begin volgend moet het centrum in de oude brandweerkazerne aan de Nijmeegseweg van start gaan.

Risico

In het centrum kunnen diverse risicoscenario’s op het gebied van gezondheid en veiligheid worden ervaren. Het gaat dan om bijvoorbeeld brand- en verkeersveiligheid, cyberpesten, crisissituaties en 112-bellen.
De bedoeling van de Risk Factory is dat het bewustzijn over gezondheid en veiligheid wordt vergroot en dat wordt geleerd hoe te handelen bij potentiële risico’s.

Enthousiast

SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen is enthousiast over het belevingscentrum. "Gezondheid en veiligheid zijn belangrijke thema’s. Goed dat dit op een leuke manier voor iedereen toegankelijk wordt", aldus Van Rijnsbergen.

Samenwerking

De Risk Factory is een samenwerking tussen de Veiligheidsregio Limburg-Noord, diverse schoolbesturen, de provincie, de politie, meerdere gemeenten en de instelling voor geestelijke gezondheidszorg Vincent van Gogh in Venray.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!