1Lunch: Flink aantal Limburgers verrast met een lintje

© ANP
* Buurtbewoners beschoten fietser zagen het aankomen* Speciaal gebrouwen bier voor brandweerhelden* Alweer een Maastrichts festival dat niet door gaat

Lintjesregen

Een flink aantal Limburgers is vandaag verrast met een koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Zoals elk jaar worden ter gelegenheid van de verjaardag van de koning veel mensen tegelijk koninklijk geëerd vanwege hun grote inzet en persoonlijke verdiensten voor de maatschappij. Wil jij weten wie er dit jaar een lintje ontvangen heeft? Vanaf 13:00 uur zijn de namen op 1Limburg te lezen.
'Beschoten fietser had vaak ruzie'
Een fietser die gisteravond nietsvermoedend over de Kokelestraat in Kerkrade reed, werd vanuit een voorbijrijdende auto beschoten. De man raakte zwaargewond en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Buurtbewoners vreesden al langere tijd dat het een keer fout zou gaan. Lees hier meer.
Fietser zwaargewond na schietpartij in Kerkrade. © Track 88
Flinke vertraging op A67
Het was weer prijs vanmorgen op de A67 tussen Venlo en Eindhoven. Door een ongeluk op de A67 bij Geldrop ontstond een kilometerslange file. Daar botsten namelijk zes personenauto’s op elkaar, waardoor alleen de vluchtstrook nog beschikbaar was voor verkeer. Lees hier meer.
Bierbrouwerij eert brandweer met eigen bier
Brouwerij De Fontein in Stein heeft een speciaal bier gebrouwen voor de brandweerlieden die in januari voorkwamen dat de brouwerij in vlammen op ging. Het bier wordt, speciaal voor de brandweerlieden, gebrouwen met bluswater en dat is voor het eerst in Nederland. Lees hier meer.
Geen stations voor Baexem, Grubbenvorst en Haelen
De provincie Limburg laat de plannen voor stations in Baexem, Grubbenvorst en Haelen nu varen. Volgens gedeputeerde Hubert Mackus zijn de plattelandsstations de investering niet waard, ondanks vaak jarenlang gelobby. Mackus ziet er wel brood in om de goederenspoorlijn van Antwerpen naar Duitsland nieuw leven in te blazen. Niet langer via het oude tracé door het Meinweggebied, maar via Roermond en Venlo. Lees hier meer.
Ook geen Secret Places-festival dit jaar
Naast Bruis Festival gaat ook Secret Places-festival, dat al jaren wordt georganiseerd in Maastricht, niet door. Dit was een cultuurfestival met onder meer muziek en theater. Door problemen binnen de organisatie komt er geen editie in 2017. Lees hier meer.