Nog vijf appartementen onbewoonbaar na brand Geleen

© Rob van Hommelen
Vijf appartementen van de Cityflat in Geleen zijn nog altijd onbewoonbaar als gevolg van de brand van maandagavond.
De bewoners hebben inmiddels elders onderdak gevonden.

Opknappen

Maandagavond werd een groot deel van het flatgebouw tijdelijk geëvacueerd. De meeste mensen mochten later op de avond huiswaarts keren. De bewoners van tien appartementen hebben de nacht elders door moeten brengen. Vijf van hen kunnen nog altijd niet terug. "De appartementen hebben roet- en waterschade opgelopen. De woning waar het vuur ontstond is geheel uitgebrand en het opknappen zal enkele maanden in beslag zal nemen", licht Ron Steinbusch van woningbeheerder ZOWonen toe.

Brandwonden

De bewoner van het appartement waar de brand ontstond, liep lichte brandwonden op. Hij verklaart dat het vuur is ontstaan tijdens laswerkzaamheden. De brandweer ging er maandagavond nog vanuit dat de vlammen ontstonden door een smeulende frituurpan.

Evacuatie

Volgens de woningstichting is de evacuatie maandagavond snel en zonder paniek verlopen, ondanks dat veel senioren in de flat wonen die slecht ter been zijn. Een woordvoerder van de brandweer liet maandag weten dat sommige ouderen niet via het trappenhuis naar beneden konden worden gebracht. Daarom werden continu brandweerlieden geposteerd op de verdiepingen om de veiligheid in de gaten te houden.