1Lunch: ‘Wat nou luie jongeren? Meer uren werk willen ze'

© iStock
* Gevonden brieven Tweede Wereldoorlog terug naar eigenaar* Vier verdachten van inval woonwagenkamp langer vast* Nog één week wachten op Hudson's Bay
Gevonden brieven Tweede Wereldoorlog terug naar eigenaar
Brieven uit de Tweede Wereldoorlog die zijn gevonden op Utrecht Centraal gaan terug naar de eigenaar. Ad Müller uit Brunssum verloor de brieven van zijn vader onderweg naar huis. Rens Zonnenberg en zijn vrouw Maartje uit Vught vonden de brieven zondag per toeval. De meeste brieven in de tas zijn geschreven door de ouders van Müller. Zijn vader moest als Duitse soldaat naar Rusland, en kwam daar niet meer van terug. Zijn moeder bleef in Heerlen achter. Lees hier meer.
© Facebook/Rens Zonnenberg

Vier verdachten van inval woonwagenkamp langer vast

Het voorarrest van vier van de elf mensen die afgelopen vrijdag zijn opgepakt bij een inval op een woonwagenkamp in Stein, wordt verlengd. De rechter-commissaris heeft maandag besloten dat het viertal nog minstens twee weken vast blijft zitten. De politie deed vrijdagavond een inval op een woonwagenkamp aan de Julianaweg in Stein. Daarbij zijn drie woningen doorzocht. Ook werden panden in Beek en Elsloo doorzocht. Lees hier meer.
‘Wat nou luie jongeren? Werken willen ze!’
Jongeren willen werken, maar dat lukt niet altijd fulltime. Hoewel jongeren met een diploma op zak vaker een baan vinden, is dat veelal niet voor het gewenst aantal uren. Volgens onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben zij ook vaak andere banen dan waar ze voor geleerd hebben, waarbij ze werken onder hun opleidingsniveau. Voor mbo’ers met een contract tot en met elf uren geeft zelfs driekwart aan meer te willen werken. Lees hier meer.
© iStock

Nog één week wachten op Hudson's Bay

Het winkelend publiek in Maastricht moet nog even geduld hebben. Volgende week donderdag gaat Hudson's Bay in het oude pand van V&D voor het eerst open voor publiek. Klanten worden in de watten gelegd met extra diensten als een als een kapperszaak en spijkerbroeken die direct op maat worden gemaakt. Lees hier meer.
Tweede Kamerlid: 'Bijeenkomst Tihange moet openbaar'
Het Geleense Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren wil dat een informatiebijeenkomst over de kerncentrale in het Waalse Tihange openbaar wordt. Bezorgde burgers en pers moeten daar ook naar toe kunnen want de behoefte in Limburg aan informatie over de risico's van Tihange is groot, zo stelt Wassenberg in schriftelijke vragen aan VVD-minister Edith Schippers van Volksgezondheid. Lees hier meer.
De kerncentrale in Tihange. © iStock