Kunstwerk in Panningen aan gruzelementen geslagen

© Gemeente Peel en Maas
Een glazen kunstwerk dat in het gemeentehuis in Panningen stond, is door vandalen kort en klein geslagen. De sculptuur is onherstelbaar beschadigd.
Dat gebeurde anderhalve week geleden, maar is pas nu door de gemeente Peel en Maas bekendgemaakt. De vandalen hebben ook een aantal lampen in het Huis van de Gemeente vernield.

Bewaking

Het gemeentehuis wordt op dit moment verbouwd tot Huis van de gemeente voor heel Peel en Maas. Het pand wordt wel bewaakt, toch wisten de vandalen te ontsnappen. De gemeente heeft aangifte gedaan van de vernieling bij de politie en ook is de verzekering ingeschakeld. Het kunstwerk had een verzekeringswaarde van 17.500 euro.

Nabestaanden

Glassculptuur 'Hoorn des Overvloeds' werd in 1965 door de inwoners cadeau gedaan aan de toenmalige gemeente Helden en stond sindsdien in het gemeentehuis. Het werk was gemaakt door kunstenaar Pieter Wiegersma uit Deurne. Zij nabestaanden zijn inmiddels geïnformeerd.
© Gemeente Peel en Maas
Foto: Het kunstwerk in het Huis van de gemeente in Panningen voordat vandalen toesloegen...
© Gemeente Peel en Maas
Foto: ...en de trieste overblijfselen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!