Facebook-actie Limburgse eierboer loopt uit de hand

Alex Janssen bij het kippenbedrijf van Patrick van Houtum. © Peter Beeker
Een Facebook-actie van Alex Janssen uit Hegelsom is uit de hand gelopen.
Hij beloofde aan iedereen die een bericht over de terugkrabbelende Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deelde '10 gratis gezonde eieren'. Het bericht is inmiddels meer dan 2500 keer gedeeld.
Blij met en Ei
Janssen is voorzitter van de stichting Blij met een Ei, dat het Nederlandse ei promoot. Hij werkt al zo'n 30 jaar in de sector. Hij wilde alle zeilen bijzetten nadat een NVWA-topman deze week in het tv-programma Nieuwsuur zei dat men terughoudend moest zijn met het eten van eieren.

Lees ook: Geen overheidssteun voor gedupeerden eierschandaal

Geslaagd

De actie om zoveel mogelijk mensen het bericht te laten lezen is dus geslaagd, en Janssen wil zich graag aan zijn woord houden. In oktober wil hij samen met andere mensen uit de kippensector de eieren door het hele land gaan bezorgen.

Positief

"De eieren bijelkaar krijgen is geen probleem. Daar zijn we al mee bezig. De kippenboeren pakken zich wel samen en geven er een positieve draai aan", zegt Jansen, die zelf werkt voor een kuikenbroederij en een groot netwerk in de sector heeft. "Wel zal het een hele klus zijn om de adressen van de facebook-delers te achterhalen. Ik heb me wat op de hals gehaald."