Varkensvergunning megastal Grubbenvorst blijft overeind

© Istock
De door de provincie Limburg verstrekte milieuvergunning voor de varkenstak van het Nieuw Gemengd Bedrijf (NGB) in Grubbenvorst blijft overeind.
De Raad van State verklaarde de meeste bezwaren tegen de vergunning voor het bedrijf dat in de toekomst ruim 30.000 varkens gaat herbergen ongegrond.

Geurhinder

De initiatiefnemers van het NGB moeten hun plan van de rechter gedeeltelijk aanpassen. Dit om geurhinder bij een woning aan de Losbaan in Grubbenvorst te voorkomen. Dit kunnen ze bereiken door geen 34.965 maar 33.845 varkens te houden en twee geurvoorschriften aan te passen. De overige bezwaren van onder meer Wakker Dier en vereniging Behoud de Parel werden ongegrond verklaard.

Beroepsprocedures

Later dit jaar doet de Raad van State nog uitspraak in een zaak waarin beroep is aangespannen tegen de natuurvergunning van het varkensbedrijf. Daarnaast loopt er nog een rechtszaak tegen de milieu- en natuurvergunning van de kippenhouderij en biogascentrale van het NGB. Het bedrijf gaat in de toekomst 1,1 miljoen kippen herbergen.
Eerder dit jaar oordeelde de Raad van State positief over de bouwvergunning van het NGB, dat rond de Witveldweg in Grubbenvorst gebouwd wordt. De door de provincie Limburg verstrekte milieuvergunning voor het Nieuw Gemengd Bedrijf (NGB) in Grubbenvorst blijft overeind.

Lees ook:'Ondernemers megastal praten met ABN Amro'Tweede Kamer houdt megastal in Grubbenvorst niet tegen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!