1Lunch: Minister roert zich in onrust Blerick

© L1
*Minister vindt belagen pers 'uiterst kwalijk'.*Oppasouders baby Fabian langer vast. *Leukste caissiere van Nederland is een Limburger.

Nep-Atomic Kitten niet welkom in Maastricht

Atomic Kitten is morgenavond niet te bewonderen in het Mecc in Maastricht. De organisatie van 90's Forver heeft het optreden van de Britse meidengroep afgeblazen. Dit omdat er in Dubai een groepje zou hebben opgetreden als Atomic Kitten, maar stond er niemand van de originele bezetting op het podium. De organisatie van het nineties-feest wil geen coverband. Lees hier meer.
© Website 90's Forever
Oppasouders baby Fabian langer vast
De Brunssumse man en vrouw, die vastzitten in de zaak rondom de overleden baby Fabian, blijven voorlopig nog achter slot en grendel. Het voorarrest van de oppasouders is met 30 dagen verlengd. Uit sectie is gebleken dat baby Fabian is overleden aan de gevolgen van letsel aan het hoofd. Hoe dat letsel is ontstaan, is nog niet bekend. De oppasouders worden verdacht van doodslag. Lees hier meer.
Leukste kassamedewerker van het land komt uit Limburg
Tim Feijen uit Stramproy mag zich sinds vanochtend de leukste caissière van het land noemen. 3FM riep hem uit tot beste kassamedewerker van Nederland. De medewerker van de lokale Jumbo was een van de drie finalisten in de wedstrijd die was opgezet in het ochtendprogramma van Domien Verschuren. Lees hier meer.
'Belagen pers en politie in Blerick uiterst kwalijk'
Minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) spreekt er schande van dat er gisteren in Blerick journalisten en politieagenten zijn lastiggevallen door jongeren. In Blerick werden onder meer camerateams belaagd toen ze probeerden opnames te maken over de gebeurtenissen na een dodelijke schietpartij, waarbij de 22-jarige Ömer Köksal om het leven kwam."Dit kan absoluut niet, zei hij voor de ministerraad. Lees hier meer.
Bloemen in Blerick na de moord op Ömer Köksal in november 2017 © L1 / Nils Rompen
Sint Jans Gasthuis opnieuw beste ziekenhuis van Limburg
Net als vorig jaar mag het Sint Jans Gasthuis in Weert zich het beste ziekenhuis van vorig jaar noemen. Het ziekenhuis staat op de dertiende plek in de Ziekenhuizen Top 100 van het ALgemeen Dagblad. Met een score van 81,23 procent laat het de andere ziekenhuizen in Limburg achter zich. Lees hier meer.