Wilders niet bang voor nieuwe tegenstander Moszkowicz

2011: Geert Wilders en Bram Moszkowicz in de rechtbank van Amsterdam. © ANP/Robin Utrecht
Geert Wilders zegt niet te vrezen voor zijn nieuwe politieke tegenstander Bram Moszkowicz. "Ik ben voor niemand bang, misschien een beetje voor Al-Qaida. Maar voor de rest voor helemaal niemand."
Moszkowicz presenteerde zich dinsdag als nieuwe politiek leider van 'Voor Nederland' (VNL).
Bram Moszkowicz presenteerde zichzelf dinsdag als nieuwe voorman van politieke partij VNL. © ANP/Martijn Beekman

Voormalig PVV'ers

Die partij werd uitgerekend opgericht door voormalig PVV'ers Joram van Klaveren en Louis Bontes. Laatstgenoemde pakte overigens maandag zijn biezen nadat bekend werd dat gewezen strafpleiter uit Maastricht de nieuwe voorman van de partij ging worden.
Haatzaai-proces
Moszkowicz wordt nu dus een van de politieke opponenten van Wilders. Saillant, aangezien hij eerder nog zijn raadsman was. De politicus uit Venlo werd in 2010 en 2011 bijgestaan door Moszkowicz in het 'haatzaai-proces' dat tegen hem was aangespannen. Moszkowicz bracht de rechtszaak voor Wilders tot een goed einde: de politicus werd op alle punten vrijgesproken.

Geen advocaat meer
Het proces tegen Wilders was een van de laatste grote zaken van Moszkowicz. Hij werd twee jaar geleden definitief 'van het tableau geschrapt' en mag zich sindsdien geen advocaat meer noemen.

Lees ook: Bram Moszkowicz gepresenteerd als voorman VNL

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!