Reactie Rutte op affaire Verheijen stoort VVD-jongeren

De JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, vindt het ongepast hoe premier Rutte en fractievoorzitter Zijlstra zich hebben uitgelaten over het declaratiegedrag van kamerlid Mark Verheijen.
Volgens de liberale jongeren was het correct geweest om de resultaten van een integriteitsonderzoek af te wachten, in plaats van de kwestie als 'opgeblazen' te kwalificeren. JOVD-voorzitter Tom Leijte heeft dat maandag gezegd.

Gedeclareerd

Het Venlose kamerlid Verheijen heeft volgens NRC Handelsblad in zijn vorige functie als Limburgs gedeputeerde duizenden euro's ten onrechte gedeclareerd. Rutte en Zijlstra namen het na publicatie van dat bericht voor hem op. Maar na onrust in VVD-afdelingen werd toch besloten tot een onderzoek van de commissie integriteit van de partij.
Die commissie, onder leiding van oud-europarlementariër Jan Kees Wiebenga, verwacht binnen twee weken met een uitkomst te komen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!