'Vrouw mishandeld nadat ze weigerde te douchen'

© iStock
De Belgische bekeerling Chris M. moet zich deze maand voor de rechter verantwoorden voor een mishandeling in Weert. Hij zou daar een vrouw zwaar hebben toegetakeld, nadat ze had geweigerd om te douchen.
De douche was bedoeld als geestelijke reiniging, schrijft De Telegraaf. Dit zou Chris nodig hebben gevonden, omdat de vrouw in zijn ogen op de verkeerde manier invulling gaf aan de islam.

Belgische bekeerling
Chris heeft zich bekeerd tot de islam en is sindsdien zeer fanatiek in het delen van zijn visie op het geloof. Hij publiceert erover op internet en zou onder meer de aanslag in Parijs bij Charlie Hebdo hebben goedgepraat. 'Ik kan niet treuren om de dood van iemand die cartoons van mijn profeet maakt', zei hij daarover.

Facebook-contact
De moslima uit Weert kwam met Chris in contact via Facebook. Toen de Belg bij haar langskwam, kwam hij tot de conclusie dat ze het geloof niet op de juiste manier beleidde. "Hij zei: je gaat van top tot teen douchen, ik kom jou zuiveren." Dat weigerde de vrouw. "Ik pakte de huistelefoon en draaide 112. Toen kreeg ik een verschrikkelijke knal tegen mijn hoofd." Ze zou zijn geslagen en kopstoten hebben gekregen.

De vrouw hield drie gebroken vingers en een snee op haar hoofd over aan het voorval.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!