Vrijthof zet in op Mart Visser, Lagerwaard en Rousseau

© Flickr/grotevriendelijkereus
Museum aan het Vrijthof zet de komende twee jaar in op tentoonstellingen van de couturiers Mart Visser en Christian Lagerwaard.
Ook volgt er nog een presentatie van werken van kunstschilder Chrit Rousseau en exposities over de brouwerijhistorie van Maastricht en de serviezen die in de stad zijn gemaakt.

Made in Maastricht

Met de keuze voor de genoemde exposities wil het museum, het vroegere Spaans Gouvernement zich focussen op mode en de Maastrichtse maakindustrie, zegt directeur Erik de Jong. "Ons motto ‘Made in Maastricht’ willen we nog meer vorm en inhoud geven. Enerzijds door Maastrichtenaren als Lagerwaard en Rousseau een plek te geven, anderzijds door aandacht te besteden aan de maakindustrie in de stad."

Nieuw festival

De expositie van Mart Visser wordt gekoppeld aan een nieuw festival van FashionClash, kondigt De Jong aan. De exposities van Mart Visser en Chrit Rousseau staan in 2016 gepland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!