Drie ton voor gelijke behandeling Limburgse LHBTI's

© iStock
De provincie trekt 300.000 euro extra uit om gelijke behandeling en emancipatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (of LHBTI's) te stimuleren.
Het bedrag sluit aan bij een motie van het Limburgs Parlement van november vorig jaar om Limburg uit te roepen tot zesde Regenboogprovincie van Nederland.

Concrete invulling
Het provinciebestuur zegt het niet alleen bij die naam te willen laten, "...maar aan dit predicaat een concrete invulling te geven." De extra drie ton is onder meer bedoeld voor acties waarbij bijzondere aandacht wordt besteed aan arbeidsparticipatie en sociale veiligheid op de werkvloer voor LHBTI's. Het COC Limburg, de belangenvereniging voor LHBTI's, neemt daarbij het voortouw.

Roze zaterdag
Daarnaast krijgt de organisatie van Roze Zaterdag Venlo een werkbudget om het programma rond het jaarlijkse LHBTI-evenement dat in juni 2019 inVenlo wordt gehouden, inhoudelijk vorm te geven. Daarbij komen bijvoorbeeld cultuur, onderwijs, ouderenzorg en sport aan de orde. De stad organiseert het evenement samen met het Duitse Krefeld. Het provinciebestuur zegt verder ook concrete activiteiten rond die Roze Zaterdag te willen ondersteunen.

Regenboogsteden

Verder kondigt het aan om Limburgse gemeenten aan te sporen om zich aan te sluiten bij het landelijke project 'Regenboogsteden'. In Limburg hebben Heerlen, Roermond, Venlo, Maastricht, Weert en Sittard-Geleen dat al gedaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!