Groep Limburgse voetbalfans Amsterdam uitgezet

© archief Flickr/Daniel Blok
Een groep Limburgse voetbalfans is zondag Amsterdam uitgezet uit angst voor rellen.
Het gaat om een gezelschap van zo’n 25 personen die zich verzamelden in een café op het Oudekerksplein. De politie werd gewaarschuwd voor de komst van de groep. Voetbalsupporters komen naar de stad voor het WK-kwalificatieduel tussen Oranje en Bulgarije, later zondagavond in de ArenA.

Confrontatie gezocht

Volgens de politie zochten de Limburgers de confrontatie met een andere groep voetbalsupporters, aldus een woordvoerder van de politie Amsterdam tegen L1. De groep moest onder politiebegeleiding de stad verlaten.

'Een ander plan'

"Vanwege het noodbevel, dat altijd geldt bij voetbalavonden van Oranje, konden wij de groep gelijk staande houden. Misschien wilden ze inderdaad ook wel voetbal kijken, maar er was ook een ander plan. Nu heeft de groep daar de kans niet voor gekregen", aldus de politiewoordvoerster.

Club

De politie wil niet aangeven bij welke club de voetbalfans horen. "Omdat we niet zeker zijn bij welke club ze horen, houden we dat daarom in het midden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!