Gemeente dreigt met dwangsom vanwege geluidsoverlast

Ingang van Coatinc Mook. © Google Streetview
Verzinkerij Coatinc Mook moet een dwangsom van 10.000 euro betalen als het bedrijf voor geluidsoverlast blijft zorgen tijdens de avond- en nachtelijke uren.
De nachtelijke geluidsoverlast zorgt voor een aanhoudende stroom klachten van buurtbewoners bij de gemeente.

Onaangekondigd

Mook en Middelaar heeft daarom de afgelopen twee maanden verschillende onaangekondigde controles uitgevoerd in de avond- en nachtelijke uren. Daarbij is naar voren gekomen dat het bedrijf inderdaad te veel geluid produceert in de nachtelijke uren. Ook wordt er met een heftruck gereden op een deel van het terrein waar dit in de nacht niet is toegestaan.

Dwangsom

De maatregel gaat per 1 juli in. Coatinc Mook krijgt daarmee de gelegenheid om uitleg over de gang van zaken te geven en maatregelen te treffen om overtredingen van de geluids- en gedragsvoorschriften in de toekomst te voorkomen.
De gemeente zal de onaangekondigde controles vanaf 1 juli voorzetten om te controleren of Coatinc Mook zich aan de regels houdt. Voor elke overtreding moet de verzinkerij dan een dwangsom van 10.000 euro betalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!