Verdachte internetoplichting (19) rijdt zonder rijbewijs

© WhatsApp 1Limburg
Een 19-jarige man uit Vlodrop is in Maastricht tegen de lamp gelopen. Hij reed in een auto met valse kentekenplaten en bleek niet in het bezit van een rijbewijs.
Een politiepatrouille zag de jongeman zaterdagavond op Doctor Schaepmanstraat rijden in een Volkswagen, zo zegt een woordvoerder.

Geen rijbewijs

Toen de agenten de auto aan de kant hadden gezet, bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben. Ook kon hij geen papieren van de auto overleggen. Zijn wagen is onder toezicht van de politie gesteld. Tegen de tiener is proces-verbaal opgemaakt.
Het blijkt om de van oplichting verdachte Stan T. te gaan.

Duitse auto

Stan T. zegt tegen 1Limburg dat het om een Duitse auto ging. "Er is iets verkeerd gegaan met de import van de auto", zo zegt hij. "De auto was niet aangemeld en dus ook niet verzekerd. De auto staat nu bij De Geusselt."

Sleutel

De 19-jarige man zegt verder dat hij geen rijbewijs of identiteitskaart op zak had toen de politie hem staande hield. "Ik had alleen het afhaalbewijs voor m'n rijbewijs bij me. Ik krijg de sleutel van de auto terug zodra ik de juiste papieren heb."

Dure voetbalkaarten

De 19-jarige knaap wordt ervan verdacht dat hij honderden mensen heeft opgelicht. Hij zou onder meer dure voetbalkaartjes te koop aanbieden maar deze nooit leveren. Ook zou T. auto's hebben gekocht zonder ervoor te betalen. Dit deed hij door gefotoshopte screenshots van zijn bankafschrift te tonen, waarop te zien was dat het geld zogenaamd was overgeboekt.

Ex-vriendin

En pas geleden zou hij een ex-vriendin van hem op verschillende sekssites hebben gezet. Verder is hij nog aan verschillende mensen geld verschuldigd.

Zorgmijder

?Monique de Boer, burgemeester van Roerdalen, zit met de handen in het haar. Als het aan haar ligt, wordt de 19-jarige Stan T. opgenomen. Maar volgens de burgemeester weigert hij alle hulp. De Boer noemde hem daarom ook een zorgmijder.
Volgens de politie is Stan T. in afwachting van zijn proces. Hij kan binnenkort een dagvaarding tegemoet zien.
Lees hier alles over de van oplichting verdachte Stan T.