1Lunch: Foto van kont tegen seksisme

* Toverland de meest geïnstagramde attractie van Limburg* Al 15.000 aanmeldingen voor manifestatie tegen Tihange* Drugslab Brunssum maakte pillen die IS-strijders slikken
Toverland het populairst op Instagram
Attractiepark Toverland in Sevenum wordt het vaakst geïnstagramd van alle Limburgse attracties. Maar liefst 7.805 mensen hebben het pretpark via de populaire app genoemd. Met dit aantal liet Toverland de GaiaZoo in Kerkrade ruim achter zich. Lees hier meer.
Drugslab Brunssum fabriceerde ‘jihadpillen’
Het drugslab dat vorige maand in Brunssum werd opgerold maakte dezelfde soort pillen die door IS-strijders in het Midden-Oosten worden gebruikt om wakker en alert te blijven. Zo is het logo dat in de pillen was geslagen hetzelfde als de pillen die door jihadisten in onder meer Syrië worden gebruikt. Lees hier meer.
© Politie
Tienduizenden aanmeldingen demonstratie tegen Tihange
Over de veiligheid van de Belgische kerncentrale Tihange, ten zuidwesten van Maastricht, bestaan grote zorgen. Voor de menselijke ketting die ervoor moet zorgen dat de kerncentrale sluit, hebben zich dan ook al 15.000 mensen aangemeld. Benieuwd wanneer deze manifestatie wordt gehouden? Lees hier meer.
Chantal Janzen showt billen op Instagram
Naar het voorbeeld van Katja Schuurman showt ook Chantel Janzen haar billen op social media om aandacht te vragen voor vrouwonvriendelijk gedrag. De discussie over seksisme barstte onlangs los nadat GeenStijl een foto plaatste van een journaliste van Volkskrant met een oproep voor ‘seksistische complimentjes’. Lees hier meer.
Veel vertraging in de spits op spoor en snelweg
Er was vanochtend veel verkeershinder in de spits. Zo stond er, als gevolg van een ongeluk, op de A2 in noordelijke richting tussen Weert-Noord en Valkenswaard bijna tien kilometer file. Ook op het spoor waren er veel problemen. Zo werden alle stoptreinen tussen Roermond en Sittard geschrapt door een kapotte bovenleiding. Dit leidde in beide gevallen tot veel vertraging. Lees hier meer.