Badmeester onder vuur na zwemverbod jongetje met diploma

© iStock
Een badmeester van zwembad Mosaqua in Gulpen ligt onder vuur nadat hij een jongetje met een A-diploma weigerde toe te laten in een deel van het zwembad. De badmeester vond de zwemvaardigheid van Sam niet voldoende.
René Tissot, de vader van Sam, was het absoluut niet eens met het besluit van de badmeester en plaatste een woedend bericht op Facebook. Hij haalt daarin flink uit naar het zwemparadijs in het algemeen en de badmeester in het bijzonder.

Woedend

Vader René vindt dat zijn zoon dankzij zijn A-diploma toegelaten had moeten worden. "Zij mogen blijkbaar besluiten dat het diploma, dat overal in Nederland na een x-aantal lessen via een examen wordt afgegeven, in Mosaqua niks waard is en je bent overgeleverd aan de welwillendheid van de badmeester", schrijft hij boos.
Zijn verhaal zorgt voor veel verontwaardiging op Facebook. Zijn post is inmiddels al honderden keren gedeeld.

Bedreigd

De betreffende badmeester is flink geschrokken van alle ophef rond dit incident, zegt directeur Bertil Kaanen van Mosaqua in De Limburger. "Hij voelt zich erg ongemakkelijk en ook wel bedreigd." De directeur schaart zich achter zijn medewerker en vindt dat de badmeester juist heeft gehandeld.
"De betreffende badmeester heeft samen met twee andere personeelsleden besloten dat de jongen niet voldoende zwemvaardig was voor ons zwembad. Dat is heel zielig voor het kindje. Dat snappen wij", zegt de directeur in de krant. Maar hij wijst erop dat zijn badmeesters verantwoordelijk zijn voor de veiligheid in het zwembad. En veiligheid gaat boven alles.

Huisregels

"We hebben huisregels. Die regels zijn best streng, maar ook rechtvaardig", legt hij in de krant uit. Dat de badmeesters verantwoordelijk zijn voor de veiligheid bewees een uitspraak van de rechter in Utrecht afgelopen juni wel. Toen werd drie badmeesters schuldig bevonden aan de dood van een meisje tijdens het schoolzwemmen.
Het zwembad weet nog niet of het stappen gaat ondernemen tegen de vader van het jongetje. Eerst komt er een gesprek met de betreffende badmeester.