Heerlense wijk blij met terugkeer belangrijke buslijn

© Erwin Minkenberg
De voor veel ouderen belangrijke buslijn 41 in de Heerlense wijk Heerlerbaan komt terug.
Dat beloofde gedeputeerde Hubert Mackus woensdagavond tijdens een protestbijeenkomst van buurtbewoners.

Handtekeningen

De buslijn verdween toen busvervoerder Arriva de nieuwe dienstregeling invoerde. Tijdens de bijeenkomst boden de buurtbewoners 750 handtekeningen aan de gedeputeerde en de regiomanager van Arriva in Limburg.

Ouderen

In Heerlerbaan wonen overwegend ouderen. Die maakten van de bus in hun wijk gebruik om naar het centrum of het ziekenhuis te reizen. Door het wegvallen van de buslijn moeten ze een flink stuk lopen om de bus ergens anders te kunnen pakken. Voor veel van de bewoners is dat niet haalbaar omdat ze slecht ter been zijn. .

Knelpunten

Volgens gedeputeerde Mackus is tijdens een evaluatie van de dienstregeling met de nieuwe vervoerder Arriva gebleken dat er inderdaad een aantal knelpunten zijn.

Maastricht

Behalve de buslijn in Heerlerbaan komen ook een aantal opgedoekte buslijnen in de Maastrichste wijken Pottenberg, Malberg en Heer weer terug. Dat gebeurt in december als de nieuwe dienstregeling van Arriva ingaat.
© L1

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!