'Ivana was al dood voordat ze viel'

© Istock/Instagram
Het achttienjarige fotomodel Ivana Smit was volgens haar vader al dood voordat ze donderdag naakt omlaag stortte van de twintigste verdieping van een flatgebouw in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.
"Ik denk dat ze over het balkon is gegooid om het op een ongeluk te laten lijken", zegt haar vader Pascal Smit vanuit Maleisië tegen TVL.

Tweede onderzoek

Hij wil dat het lichaam van zijn dochter nog een keer wordt onderzocht, maar dan niet in Maleisië. "Ik heb haar lichaam gezien, ze had blauwe plekken om haar hals" vertelt hij. De vader gelooft dan ook niet dat het om een ongeluk gaat, zoals de Maleisische politie al meteen beweerde.
Audio: Vader Pascal Smit over het onderzoek naar de dood van zijn dochter Ivana (11 dec 2017)

Swingers

Het uit Sittard afkomstige fotomodel viel donderdag naakt van een balkon, en kwam veertien verdiepingen lager op een dak terecht. De vrouw was met een Amerikaans koppel meegegaan na een avond stappen. Volgens haar vader ging het om een swingersechtpaar. "Een stel dat modellen ronselt, dronken voert en dan meeneemt naar hun appartement." In het bloed van Ivana werden sporen van alcohol en drugs gevonden.

Limburgs model overleden na val van balkon in Maleisië

Interpol

De Nederlandse ambassade in het Aziatische land heeft inmiddels toegezegd de zaak onder de aandacht te brengen bij internationale politie-organisatie Interpol.