1Lunch: Sittard is exclusieve modehoofdstad van Nederland

© Vetements/1Limburg
* Paardenhandelaar uit Limbricht zat eerder vast* Geen 'dames en heren' meer in de trein* Max Verstappen vierde in eerste vrije training
Geen vrij spel voor snelheidsduivels
Pleziervaarders die dachten dat ze niet meer op de bon konden worden geslingerd, komen bedrogen uit. De waterpolitie in Maastricht zwaait nog gewoon met het bonnenboekje. Donderdag werd bekend dat de waterpolitie tot eind augustus stopt met het uitdelen van bekeuringen. Behalve in Maastricht dan. Lees hier meer.
Peperdure trui alleen in Sittard te koop
Sittard staat in een bijzonder rijtje wereldsteden. Achterop een trui, om precies te zijn. Het peperdure kledingmerk Vetements heeft een nieuwe trui op de markt gebracht, die maar in een aantal winkels verkrijgbaar is. Eén van deze zaken ligt in Sittard. Nog geen trui gescoord? Dan heb je pech. Ze zijn al uitverkocht. Lees hier meer.
© Vetements
Geen ‘dames en heren’, maar ‘beste reizigers’
Ook de NS wil genderneutraal zijn. "Spreekt 'Beste dames en heren' nog wel iedere reiziger aan? Omroeper Ronald vond dat het anders kan. En dat zijn we met hem eens. Daarom zijn met ingang van de nieuwe dienstregeling op 10 december alle omroepberichten van NS echt voor iedereen", zo laat de NS weten. Lees hier meer.
Limbrichtenaar voor tweede keer vast in Engeland
Paardenhandelaar Mario van G. (52) zit vanwege drugssmokkel vast in Engeland, maar dat is niet voor het eerst. In 2015 werd de man uit Limbricht al eens ingerekend door de Engelse politie, toen met tien kilo cocaïne in zijn paardentruck. Dit keer was de buit vijftig kilo groter. Lees hier meer.
De cocaïne die in juli 2017 werd aangetroffen in de paardentruck van Mario van G. © Home Office
Verstappen klokt vierde tijd
Max Verstappen heeft een goede eerste training in Hongarije achter de rug. De Red Bull-coureur klokte een vierde tijd. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo noteerde de snelste rondetijd in 1.18,486. Vanmiddag staat de tweede vrije training op de Hungaroring op het programma. Lees hier meer.