PVV wil onderste steen boven over voetbalrellen

Stapels stoeptegels vlakbij het Fortuna-stadion © Frank Kuiper
De PVV in de gemeenteraad van Sittard-Geleen wil precies weten wat er van begin tot eind gebeurd is rond de voetbalwedstrijd Fortuna Sittard tegen FC Utrecht van afgelopen zaterdag en de rellen die na afloop plaatsvonden.
Burgemeester Sjraar Cox liet na veel wikken en wegen het duel doorgaan, ondanks het feit dat er geen politie-agenten aanwezig waren vanwege acties van de politievakbonden.

Extra maatregelen

Hij vond dat toch verantwoord omdat er een reeks extra veiligheidsmaatregelen werd getroffen. Zoals extra particuliere beveiligers, het plaatsen van hekken, het opruimen van bouwmaterialen en het verharden van een parkeerplaats bij het stadion. Desondanks ging een aantal ‘supporters’ van beide clubs na afloop met elkaar op de vuist.

Feitenrelaas

?PVV-fractievoorzitter Robert Housmans wil nu een precieze tijdlijn van het overleg dat heeft plaatsgevonden en een overzicht van al dan niet gebroken afspraken. "Ik wil kunnen beoordelen welk risico de burgemeester heeft genomen en of dat verantwoord was", zo zegt Housmans. "Hoe kan het dat het toch nog fout is gegaan?"

Signalen vooraf

De PVV-voorman verwijst ook naar berichten dat de burgemeester voor de wedstrijd het signaal heeft gekregen dat niet alle bouwmaterialen waren opgeruimd rond het stadion. Aan de hand van de antwoorden op de schriftelijke vragen van zijn partij, bekijkt Housmans of hij een interpellatiedebat aanvraagt voor de gemeenteraadsvergadering van volgende week donderdag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!