Politieke carrière zitzak-raadslid Kerkrade wankelt

Inzet: gemeenteraadslid Mark Meijer. © ANP/Facebook
Als CDA-raadslid Mark Meijer uit Kerkrade meer op zijn kerfstok heeft dan het slepen met een zitzak, is het einde verhaal voor hem in de gemeentepolitiek.
Dat blijkt uit een rondgang langs de verschillende fracties in de Kerkraadse raad.

Gelogen

Meijer heeft gelogen over de reden waarom hij tijdens Pinkpop werd opgepakt en een nacht in de cel werd gegooid. Hij verklaarde dat hij, als een soort kwajongensstreek, een zitzak naar de camping mee wilde nemen.
Maar uit onderzoek van De Limburger bleek woensdag dat Meijer samen met drie anderen wordt hij verdacht van het stelen van drie zitzakken, 48 blikjes mixdrank en 6 flessen roséwijn.

Lees ook: CDA-raadslid Meijer loog over diefstal op Pinkpop

Vertrouwen

CDA-fractievoorzitter Annemie Housen-Donners wil niet reageren zolang het onderzoek nog loopt. "Ik wil de resultaten afwachten. Vooralsnog hebben wij vertrouwen in hem. Maar als dit via de officiële kanalen wordt bevestigd, dan is het een ander verhaal." Fractievoorzitter Winand Heijltjes van Burgerbelangen, de grootste partij in Kerkrade, is geschokt. "Als dit waar is, dan verandert dat de hele situatie. Politiek gezien wordt het dan moeilijk om Meijer te handhaven."
Een cartoon die op Twitter circuleert.

Kwalijk

VVD-leider Wim de Groot vindt dat Meijer nog niet veroordeeld moet worden. "Maar als dit waar is, dan is dat ontzettend kwalijk en moet hij zijn conclusies trekken." Ons Kerkrade-fractievoorzitter Harm Jacobs: "Als dit verhaal klopt, dan ben ik er klaar mee."
En SP-fractievoorzitter Marianne Laumann: "Op dit moment kan ik er nog niet veel mee, want het is niet bewezen. Als dit waar is, dan moet hij zijn conclusies trekken en zijn zetel inleveren."
Lees het complete verhaal over Mark Meijer bij De Limburger.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!