Sem en Tess populairste namen in Limburg

© iStock
Ouders kozen vorig jaar in Limburg het vaakst voor Sem als naam voor hun pasgeboren zoon, Tess was favoriet als meisjesnaam.
Dit blijkt uit de lijst met populaire kindernamen die de Sociale Verzekeringsbank (SVB) jaarlijks presenteert.

Nederland

De populairste namen in heel Nederland waren Noah (635 keer) voor jongens en Emma (755 keer) vor meisjes. In 2016 waren Daan en Anna de populairste kindernamen, een jaar eerder Liam en -net als in 2017- Emma.

Friesland

De top vijf in Limburg bestaat bij de meisjes verder uit Sophie, Emma, Fenna en Lotte; bij de jongens uit Finn, Milan, Noah en Liam. Uitgesplitst naar provincie zijn er opvallende verschillen. Zo voeren Jesse en Lieke de lijst van populairste namen aan in Friesland, Jan en Johanna in Zeeland en Levi en Tess in Gelderland.

Max Verstappen

Het succes van Max Verstappen is ook merkbaar in de lijst. In 2017 kregen namelijk 437 baby's de naam Max. Dit levert de naam een achttiende plek in de lijst op. De voorgaande twee jaren was de naam nog niet te vinden in de top twintig.
De SVB heeft goed zicht op de namen die het populairst zijn onder Nederlanders die net vader of moeder zijn geworden. Het is de instantie die de kinderbijslag uitkeert.