Aanstichtster en dader overval: drie en vier jaar cel

© Thinkstock
Voor een mislukte woningoverval in Roermond heeft de rechtbank celstraffen van vier en drie jaar opgelegd tegen één van de twee daders, en de vrouw die het duo opjutte de misdaad te plegen.
In de nacht van 19 op 20 oktober vorig jaar vielen twee mannen een woning in Roermond binnen.

Zonder buit
Daar waren op dat moment drie volwassenen en een klein kind. Zij werden door een van de daders met een nepwapen zogenaamd onder schot gehouden terwijl de tweede overvaller het huis doorzocht op geld of kostbaarheden. De twee gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor omdat de bewoonster van het huis de politie wist te bellen.

'Regel dit'

Eén van de twee overvallers en een vrouwelijke medepleger kwamen twee weken geleden voor de rechter. De vrouwelijke verdachte had de twee daders getipt. Zij had nog geld te goed van het uiteindelijke slachtoffer, en drong er bij de mannelijke verdachte op aan 'de zaak te regelen'.
Omdat zij nog geen strafblad had, veroordeelde de rechter haar tot drie jaar cel met aftrek van voorarrest. De overvaller kreeg vier jaar cel.

Köksal

De derde verdachte in de zaak kwam niet voor de rechter. Hij wordt ook verdacht van de moord op Ömer Köksal, afgelopen zomer in Blerick. Hij werd vorige maand na een internationaal opsporingsbevel opgepakt in Frankrijk. Daar wacht hij nu nog op uitlevering naar Nederland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!