UFO's en zombies in nieuw scenario rampenoefening

© Istock
Op de vierde dag van de grote hoogwateroefening Waterkracht in Venlo en omgeving is bij sommige medewerkers de meligheid toegeslagen.
Op een flipover hebben mensen van Waterschap Peel en Maasvallei alvast een paar alternatieve scenario's voor de vierde en laatste oefendag uitgewerkt.

Zombies

Gebeurtenissen die volgens dat schema geoefend zouden moeten worden zijn onder meer een neerstortende UFO, zombies die uit dijken komen en een aanval met kernwapens. In werkelijkheid wordt donderdag de evacuatie van de Venlose binnenstad geoefend.
© Christel Knoops/Twitter

Waterkracht

?De grote hoogwateroefening begon maandag. Behalve het Waterschap en de Veiligheidsregio Limburg-Noord doen ook de gemeenten in die veiligheidsregio, het Ministerie van Defensie, het Openbaar Ministerie en het Venlose VieCuri-ziekenhuis mee. Het doel van Waterkracht is om het Rampenplan Hoogwater Maas in de praktijk te oefenen en te kijken wat er nog verbeterd kan worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!