Medisch onderzoek naar veroorzaker (88) dodelijk ongeval

© Track '88
De rechter wil dat er nader onderzoek wordt gedaan naar de medische toestand van een bejaarde man, die vorig jaar een dodelijk ongeluk veroorzaakte.
Ook wil de rechter weten of het CBR terecht zijn rijbewijs heeft verlengd. De 88-jarige man uit Roermond moest dinsdagmiddag voor de rechter verschijnen.

Dodelijk ongeluk

De Roermondenaar veroorzaakte oktober vorig jaar een ongeluk in Maasbracht. Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op een tegenligger. De 56-jarige motorrijder kwam daarbij om het leven. Een auto kon de man ternauwernood ontwijken.

Black-out

Volgens zijn advocaat had hij een black-out en was de man medisch nog in orde. Justitie twijfelt daaraan, omdat de man net voor het ongeluk aan het slingeren was over de Rijksweg.

Verlenging

Tijdens de zitting gaf de veroorzaker aan dat hij na het ongeluk afstand heeft gedaan van zijn rijbewijs. In 2013 heeft het CBR, zonder medisch onderzoek, zijn rijbewijs verlengd.
Mensen vanaf 75 jaar moeten elke vijf jaar door een huisarts worden gekeurd om te bepalen of ze nog de weg op mogen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!