Parkstad niet blij met plan voor nieuwe winkelboulevard

© iStock
Er gaat een grote winkelboulevard bij de grens van Kerkrade en Heerlen komen. Daar is inmiddels een bouwvergunning voor aangevraagd. Politiek en ondernemend Parkstad zijn echter niet blij met dit plan.
Volgens de wethouders van Kerkrade en Heerlen is de komst van de winkelboulevard een regelrechte bedreiging voor de winkelgebieden Heerlenbaan, Spekholzerheide en de Roda-boulevard.

Geschrokken

Wethouder Martin de Beer is geschrokken van het voorstel. "De inzet van de afgelopen jaren is om minder winkel vierkante meters te realiseren. We waren juist bezig met de gemeente Kerkrade om een convenant te vormen om in dat gebied te komen tot een toekomstbestendige winkelstructuur. Dit plan haalt alles overhoop."
Projectontwikkelaar Jong en Linders Beleggingen hebben de bouwvergunning voor de winkelboulevard aangevraagd. "We voelen ons gefopt", stelt de Beer. "In eerdere gesprekken die we met de supermarkten hebben gehad is dit plan nooit ter sprake gekomen."
Audio: Parkstad niet blij met plan voor nieuwe winkelboulevard - 18 aug 2017

Winkelboulevard

Projectontwikkelaar Jong en Linders Beleggingen willen zeven winkelpanden, een overdekte passage, reclamemast en een groot parkeerterrein op het perceel aan de Euregioweg tussen Kerkrade en Heerlen realiseren. De winkelboulevard krijgt een oppervlakte van 11.415 vierkante meter aan winkel- en magazijnoppervlak. De bouw van het winkelcentrum kost ruim 1,5 miljoen euro. Dat schrijft De Limburger.

Bouwvergunning

"We waren juist met de gemeente Kerkrade bezig om tot een convenant te komen om in dat gebied te komen tot een toekomstbestendige winkelstructuur", aldus De Beer. Daarmee moesten ongewenste bouwplannen in het gebied voorkomen worden. Enkele uren voor dit besluit op 13 juli van kracht zou worden, vroegen de planontwikkelaars een omgevingsvergunning voor de winkelboulevard aan. Hierdoor staat de gemeente Kerkrade met de rug tegen de muur.
Wethouders van beide gemeenten willen nu in gesprek met projectontwikkelaar Jongen en Linders Beleggingen om hen op andere gedachten te brengen.