Knoop afblazen schoolreis naar Londen snel doorgehakt

© ANP
De directie van het Valuascollege in Venlo had niet lang nodig om de schoolreis die gepland was naar Londen te annuleren na de nieuwste aanslagen daar.
"De vraag is of je willens en wetens kinderen naar een gebied stuurt dat onrustig en onveilig is. Het antwoord was nee. Dat doen we niet want de veiligheid gaat boven alles," zegt locatiedirecteur Hans Oostdam.

Oneens

Met dat besluit waren niet alle ouders het eens, volgens Oostdam. "De discussie over wat je moet doen met schoolreizen in dit soort situaties speelt al langer. Mijn directie heeft de verantwoordelijkheid voor 200 leerlingen en het zijn andermans kinderen. Als privé-persoon kun je een andere afweging maken."

Reisadvies

?Normaalgesproken kijkt de school naar de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse zaken. Voor Londen geldt echter geen negatief reisadvies. "Londen is wat dat betreft een uitzondering."

Alternatief

De reis naar Londen is dan wel geannuleerd, de bussen die beschikbaar waren zijn dat niet. De docenten zijn dan ook bezig om alternatieven te bedenken voor de leerlingen die deze week naar de Engelse hoofdstad zouden vertrekken. "Dat zijn dagtrips, maar ook activiteiten op school. Als de leerlingen willen kunnen ze weg van school."
Audio: Direcreur Hans Oostdam van het Valuascollege over het afgeblazen schoolreisje (5 jun 2017)