SP: Tour de France naar Limburg halen mag niks kosten

Alpenrit Tour de France.
Er mag geen gemeenschapsgeld worden uitgegeven aan het naar Limburg halen van een etappe van de Tour de France. Dat vindt de SP in het Limburgs Parlement.
In schriftelijke vragen stelt de oppositiepartij dat de kosten van het binnenhalen van de Tour ten minste 15 miljoen euro zouden bedragen.

Prestige

"Terwijl het vooral gericht is op prestige. Het geld kan beter worden ingezet voor breedtesport om alle Limburgers in staat te stellen om te kunnen sporten", zegt fractievoorzitter Daan Prevoo.

Financieel debacle

Hij concludeert verder dat CDA-gedeputeerde Ger Koopmans van sport het 'financieel debacle van het WK-wielrennen 2012 blijkbaar al is vergeten.' De SP wil in elk geval niet dat de gemeenten 'op moeten draaien voor tekorten of voor kosten die het maatschappelijk belang niet dienen'.

Tour naar Limburg

Afgelopen dinsdag werd bekend dat de provincie zich heeft gemeld bij organisator ASO om een etappe van de Tour de France naar Limburg te halen In 2006 was dat voor het laatst. Toen eindigde een etappe in Valkenburg.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!