Belgische burgemeester onderneemt actie tegen wietplan

© iStock
Burgemeester Marino Keulen van de Belgische grensgemeente Lanaken onderneemt actie tegen het plan voor legale wietteelt van het nieuwe kabinet.
Keulen wil de zaak aankaarten in het Vlaams Parlement.

Overlast

De Lanakense burgemeester vreest overlast van drugstoeristen. "Als je een signaal geeft dat er een versoepeling is wat betreft de aanschaf van drugs, dan krijg je hier opnieuw de Franse, de Belgische, de Duitse drugstoeristen die zich richting Nederland spoeden om zich te bevoorraden en dat geeft altijd overlast, woninginbraken en illegale drugsverkoop", aldus de Belgische burgemeester Keulen.

Vlaams Parlement

Keulen is Vlaams Parlementslid en belooft actie te ondernemen tegen de Nederlandse plannen. "Dat men in Nederland de achterdeur wil regelen daar kan ik op zich niets tegen hebben. Maar ik mis het overleg. Als Nederland haar drugsbeleid wijzigt, moeten ze toch minstens met de buren overleg plegen. Nu komt het over als een koude douche, knikken en slikken, en dat vinden we niet fijn."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!