Klachtenregen over nieuwe dienstregeling

© L1
De nieuwe dienstregeling in het openbaar vervoer die zondag in is gegaan, is voor veel Limburgse reizigers problematisch.
Dat blijkt uit reacties die zijn binnengekomen bij 1Limburg en L1.

Negatief
Mensen konden afgelopen week laten weten wat er voor hen ging veranderen. Ruim 97 procent reageerde negatief. Uit de ruim tachtig reacties, is er een aantal routes dat er negatief uitspringt.

Lijn 370 - Weert-Meijel- Venlo

"De bus gaat van twee ritten naar één rit per uur, omdat er zogenaamd niet genoeg mensen in de bus zitten. Arriva moet 's ochtends eens komen kijken in de bussen. Bom vol", was de tendens in de vele reacties op deze lijn. Voor de meeste reizigers van deze rit betekent de halvering vollere bussen, geen aansluiting met de trein en lange wachttijden op school of werk als men op tijd wil zijn.

Lijn 77 Roermond-Venlo

Ook lijn 77 tussen Roermond en Venlo komt niet goed uit de bus. Vooral studenten, die naar Eindhoven of Nijmegen moeten, komen door de latere vertrektijden in problemen. "Het wordt zowaar nóg slechter! Te weinig bussen, nóg slechtere aansluitingen op treinen naar Nijmegen en Eindhoven. En dan te bedenken dat we door de nieuwe bustijden onze treinen vier van de vijf keer niet gaan halen."

Gulpen

Reizigers van en naar Gulpen zijn ook de pineut. Doordat lijn 40 nog maar eens per uur gaat rijden en andere haltes krijgt, komen scholieren, die afhankelijk zijn van de bus om naar school te komen, veel te laat of veel te vroeg aan. Dat geldt ook voor mensen die in Gulpen werken. Dezelfde problemen zijn er met lijn 55 en 56.

Scholieren

Voor de middelbare scholieren die twee weken geleden aankaartten dat zij problemen krijgen door de nieuwe dienstregeling, gaat Arriva drie extra bussen per dag inzetten. Maar dat is niet genoeg. "In het middelbaar onderwijs gaan scholieren de hele dag door naar school en weer naar huis. Er moet elk uur een extra bus ingezet gaan worden", aldus één van de ouders.
Audio: Klachtenregen nieuwe dienstregeling Arriva (11 dec 2017)

Betere aansluiting

Ondanks alle negatieve veranderingen, is er voor sommige reizigers ook goed nieuws. Door de gewijzigde tijden van de intercitytrein tussen Roermond en Heerlen, gaat die lijn nu beter aansluiten op de Maaslijn.
Ook in Vilt zijn ze blij met de nieuwe dienstregeling. Daar krijgt buslijn 4 andere vertrektijden waardoor er een betere aansluiting komt met de trein in Maastricht. Daarnaast gaat de bus ook een andere route rijden, waardoor hij niet meer met een omweg naar het station gaat.
Weten wat er voor jou is veranderd? Check de website van NS en Arriva.