Grote zoektocht naar vermiste hond Luna

© iStock/Facebook
Nico en Charlotte Baken uit Nuth zijn al dagenlang op zoek naar hun hond Luna. De viervoeter is zaterdag spoorloos verdwenen.
"We hebben al flyers rondgebracht en zijn een zoekactie via Facebook gestart", zegt Nico Baken.

Vakantie

Het koppel kwam zaterdag terug van hun vakantie. "Onze zoon had de hond opgehaald, maar toen Luna bij ons thuiskwam en ons niet direct zag, is ze in paniek weggerend bij onze hoeve aan Terstraten", zegt hij. "Sindsdien zoeken we met man en macht naar onze hond."

Bang

Het ongeruste baasje zegt dat Luna een uit Spanje overgebrachte podenco is. "We hebben haar in februari geadopteerd uit Spanje. Het is een lieve hond, maar ze heeft veel meegemaakt. Daardoor is ze snel bang", zegt Baken.

Honger

Wel weet hij dat buurtbewoners de hond hebben zien lopen. Achter haar aan rennen is niet handig. "Ze is heel snel", zegt hij. "Omdat ze bang is aangelegd is het beter dat mensen contact met ons opnemen. Het is ook mogelijk om de hond te lokken met eten. Na twee dagen zal wel honger beginnen te krijgen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!