ING-topman over ophef loonsverhoging: 'Snap het deels'

© ANP
ING-topman Ralph Hamers begrijpt deels dat er in het voorjaar ophef ontstond over zijn voorgenomen salarisverhoging.
Dat vertelt de zakenman uit Simpelveld in gesprek met de NRC. "Ja, dat vond ik erg. Het is gewoon niet leuk. Zoiets heeft even een enorme impact. En je kan er niets aan doen, het gebeurt."

Verontwaardiging
In het voorjaar vielen veel mensen over het voorstel om de baas een loonsverhoging van bijna anderhalf miljoen euro te geven. Daarmee zou zijn totale jaarsalaris drie miljoen euro bedragen. Het voorstel werd echter teruggeschroefd nadat ook vanuit de politiek veel felle en verontwaardigde reacties kwamen.

Beleggers voelen ING aan tand over beloning topman HamersOnverwachts
De landelijke ophef zag niet alleen de 52-jarige Hamers niet aankomen. "Als de raad van commissarissen dit verwacht had, hadden ze de beslissing niet genomen. Dus ik denk niet dat het in de lijn der verwachtingen lag."

Consequenties
Alhoewel hij verder niets los wil laten over het voorstel, snapt hij voor een deel dat de forse loonsverhoging niet begrepen werd. Volgens Hamers moest de raad van commissarissen, dat het voorstel deed, verschillende werelden samenvoegen. "Meer dan tweederde van het topmanagement van ING is niet Nederlands. Daar zitten bepaalde consequenties aan. Maar ik ga er verder niet op in."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!