Marcel Swaghoven vertrekt uit sterrenzaak Valuas

Eric en Marcel Swaghoven, zoals ze begin dit jaar samen poseerden op Facebook © Hotel Restaurant Valuas (Facebook)
Sterrenrestaurant Valuas in Venlo wordt niet langer gerund door de gebroeders Swaghoven.
Gastheer en sommelier Marcel Swaghoven heeft zijn werk in het restaurant na 24 jaar neergelegd, om zich volledig op de wijnhandel te storten.

Geen onenigheid

"We zijn zonder onenigheid uit elkaar gegaan", zo laat chefkok Eric Swaghoven weten. "Onze klanten zullen er dan ook weinig van merken. Marcel blijft ook gewoon de wijn leveren." Een vervanger voor zijn broer is volgens de sterrenkok niet nodig. "Ik heb hier een team van 50 mensen, wij kunnen onze klanten ook prima opvangen."

Familie

De twee broers namen het restaurant in 1998 over van hun vader. In het begin stond Marcel in de keuken en ontving Eric de gasten, later wisselden de twee van rol. Sinds 2006 heeft de zaak aan de Venlose Urbanusstraat een Michelinster.