Politie heeft enkelbandknipper Carlo R. te pakken

© iStock
De vluchtpoging van Carlo R. (30) heeft amper twee weken geduurd. Hij is maandagmorgen opgepakt in een woning in Maastricht, in dezelfde omgeving als waar een deel van zijn familie woont.
Bronnen rondom het onderzoek bevestigen dat tegenover L1.

Shishamoord
Carlo werd op 29 maart veroordeeld tot veertien jaar celstraf voor zijn betrokkenheid bij de dood van de Geleense shishabaas Hafed Merkikou (29), die bij een overval werd doodgeschoten. Hij zat als enige verdachte niet vast, omdat er volgens de rechtbank enkele maanden eerder geen ernstige bezwaren waren om hem in voorlopige vrijheid te stellen.Enkelband geknipt

De geboren Maastrichtenaar verbleef in Heerlen, in een huis voor ex-gedetineerden. Daar mocht hij zijn proces in vrijheid afwachten, zij het mét enkelband. Direct na het horen van zijn vonnis knipte Carlo deze enkelband echter door en sloeg hij op de vlucht. Zijn familie lichtte zijn plotse vertrek toe in gesprek met L1. "Carlo vindt de uitspraak niet rechtvaardig, dit is gewoon niet menselijk", zei zijn moeder.


'Blijf doorvechten'

Twee dagen voor zijn verdwijning richtte Carlo zich nog tot zijn vrienden en familie via een Facebook-bericht. 'Ik blijf doorvechten, mij krijgen ze niet kapot.' Het bericht werd aangevuld met een serie foto's met onder anderen zijn zoon en vriendin.
Geen commentaar

De vriendin van Carlo wil niet op de zaak ingaan. "Daar ga ik niet op reageren", zegt ze. Ruud Gijsen, advocaat van de veroordeelde, kon het nieuws van maandagmorgen bevestigen noch ontkennen. "Daar moet ik eerst zelf achteraan", zo gaf hij aan. Het Openbaar Ministerie bevestigde de aanhouding desgevraagd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!