Quad veroorzaakt ernstig ongeluk A73, zeven gewonden

© Fer Traugott
Op de A73 is zaterdagavond een ernstig ongeluk gebeurd waarbij zeven personen gewond zijn geraakt.
Het ongeluk waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn, gebeurde rond 20:00 uur ter hoogte van Swalmen in de richting van Roermond.

Quad

Aan één van de auto's hing een aanhanger met daarop een quad. De quad viel van de aanhanger op de weg, waarna de andere voertuigen hiervoor moesten uitwijken. Daardoor zijn zeker vijf auto's betrokken geraakt bij het ongeval. Dit ging gepaard met snelheden rond de 120 kilometer per uur.
© Fer Traugott

Vangrail

Bij het ongeval zijn elf personen betrokken. Zeven personen zijn gewond geraakt, waarvan drie ernstig gewond. Zij zijn uit de auto geslingerd en in de vangrail terecht gekomen.
© Track '88

Mobiel medisch team

Een mobiel medisch team van het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen moest ter plekke komen om één ernstig gewonde mee te nemen naar het ziekenhuis. Deze is onder politiebegeleiding met spoed weggereden. De andere slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.
© Fer Traugott

Afgesloten

De A73 is in zuidelijke en noordelijke richting afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de afrit Swalmen, door Swalmen heen.