'DNA-databank mogelijk oplossing dood Nicky Verstappen'

Monument ter nagedachtenis aan Nicky Verstappen. © archief L1
Een databank met het DNA van alle Nederlanders zou kunnen leiden tot een doorbraak in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen. Dat denkt journalist en publicist Perry Vermeulen uit Helmond.
Hij is online een actie gestart om steun te krijgen voor het oprichten van zo'n DNA-databank. Vermeulen hoopt op voldoende steun om de komst voor elkaar te krijgen.

Felle discussie

Het opzetten van een landelijke DNA-databank is een al jarenlang terugkerende felle discussie. "Er zijn medestanders en dat zijn niet de minste", zegt Vermeulen tegen Omroep Brabant. "Maar er zijn ook mensen met steeds dezelfde tegenargumenten. Die schuif ik makkelijk aan de kant. Want ik vind niets zo belangrijk als zekerheid voor de nabestaanden."

Heibloem

Volgens Vermeulen kan de databank onder meer helpen om in onopgeloste moordzaken toch een dader aan te kunnen wijzen. De zaak die Vermeulen op het oog heeft is de moord op de Nicky Verstappen uit Heibloem. Hij werd in augustus 1998 vermoord tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide.

Ouders

De ouders van Nicky Verstappen steunen de actie van Vermeulen. Volgens de journalist was dat misdrijf al lang opgelost als er van iedere Nederlander een DNA-staal in een databank zou zitten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!